Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek
Mio-inozit
Az inozit a természetben kilenc különböző izomer formában található meg. Az élelmiszerekben és az állati szövetekben leggyakoribb, és fiziológiás szempontból a legfontosabb a mio-inozit, amely az INOFOLIC® tasakokban is használt forma.
Az inozitot a szervezet közvetlenül glükóz-6-foszfátból állítja elő; ezért gyakran a B-vitaminok csoportjába tartozó pszeudo-vitaminként állítják be, ez a B8-vitamin.
Az inozitban leggazdagabb források a gabonafélék, a keményhéjasok és a gyümölcsök, főleg a dinnye és a narancs. Emellett bőségesen előfordul a húsokban, különösen a májban, amely az endogén inozit előállítás fő szerve. Az étrenddel egy felnőtt naponta körülbelül egy gramm inozitot juttat a szervezetébe, különböző biokémiai formákban.
Az inozit alapvető szerepet játszik a sejtekben, mint másodlagos hírvivő, inozit-foszfát, vagy foszfatidil inozit, és foszfatidil inozit foszfát formában.
A sejtmembrán egy nátriumfüggő ko-transzport mechanizmus révén lehetővé teszi, hogy az inozit bejusson a sejt belsejébe.
Folsav
A folsav egy vízoldható, a B-vitaminok csoportjába tartozó vitamin. A folát hozzájárul a terhesség alatt az anyai szövet növekedéséhez, a normál aminosav-szintézishez, az immunrendszer megfelelő működéséhez és szerepet játszik a sejtosztódásban is.
A folsav megtalálható a nagylevelű zöld zöldségekben, a májban, a tojásban, a húsokban és a tejben, míg a gyümölcsök keveset tartalmaznak belőle (kivéve a narancs). A főzés során a folát majdnem teljes mennyisége néhány perc alatt lebomlik.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!